Nevşehir Valisi Hüseyin Kök, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezini (GAMER) ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü ile GAMER’de incelemelerde bulunan Vali Kök, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü ve İl Sosyal Etüt ve Proje Müdür Vekili Naim Biçkin’den merkezlerin işleyişi, koordinasyon faaliyetleri, kriz yönetimi süreçleri ve yürütülen çalışmalar hakkında brifing aldı.
AFAD İl Müdürlüğünü de ziyaret eden Vali Kök, AFAD İl Müdürü Yasin Tokgöz’den il genelinde yürütülen afetlere hazırlık, risk azaltma, arama ve kurtarma faaliyetleri ile müdahale kapasitesine ilişkin çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Vali Kök, kamu kurumları arasındaki güçlü iş birliği ve koordinasyonun vatandaşlara sunulan hizmetlerin hızlı, etkin ve kesintisiz şekilde yürütülmesinin temel unsurlarından biri olduğunu vurgulayarak görev yapan tüm personele özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.