h Dolar 48,3810 %0,22
h Euro 56,1223 %0,22
h Altın (Gr) 6.898,85 %-0,74
h BIST100 %
a İkindi Vakti 16:46
Nevşehir 27°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
  • Havadis50
  • Kültür
  • 54. Uluslararası Ürgüp Bağ Bozumu Festivali Coşkuyla Başladı

54. Uluslararası Ürgüp Bağ Bozumu Festivali Coşkuyla Başladı

Nevşehir’in köklü bağcılık kültürünü ve Kapadokya’nın yüzyıllardır yaşatılan bağ bozumu geleneğini dünyaya tanıtan 54. Uluslararası Ürgüp Bağ Bozumu Festivali, yoğun katılımla başladı.

Ürgüp Belediyesi tarafından düzenlenen festivalin açılış programına Nevşehir Valisi Hüseyin Kök, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Ürgüp Kaymakamı Ömer Coşkun, Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ürgüp’ün önemli kültürel değerlerinden biri haline gelen festival, bağcılık geleneğinin yaşatılmasının yanı sıra bölgenin tarımsal ürünlerinin ve kültürel zenginliklerinin tanıtılmasına da önemli katkı sağlıyor.

Vali Kök: “Bu Topraklarda Umudu ve Geleceği de Büyütüyoruz”

Festivalin açılışında konuşan Nevşehir Valisi Hüseyin Kök, bağcılığın Ürgüp, Nevşehir ve Kapadokya’nın köklü değerlerinden biri olduğuna dikkat çekti. Yüzyıllardır devam eden bu kadim üretim kültürünün, üreticilerin emeği ve gayretiyle bugünlere taşındığını belirten Vali Kök, bağ bozumu geleneğinin gelecek nesillere aktarılmasının önemini vurguladı.

Bağ bozumu kültürünün yalnızca tarımsal üretimden ibaret olmadığını, aynı zamanda bölgenin kültürel mirasının önemli bir parçasını oluşturduğunu ifade eden Vali Kök, “Bu topraklarda üzümün yanı sıra emeği, alın terini, umudu ve geleceği de büyütüyoruz.” dedi.

Tarım, Turizm ve Kültür Aynı Festivalde Buluştu

Festivalin üreticileri, tüketicileri, esnafı, turizmcileri ve vatandaşları aynı çatı altında buluşturduğunu belirten Vali Kök, organizasyonun Nevşehir’in tarımsal ve kültürel zenginliklerinin daha geniş kitlelere tanıtılmasına önemli katkı sunduğunu kaydetti.

Bu tür organizasyonların tarım ile turizmi, üretim ile tanıtımı, gelenek ile geleceği buluşturduğunu ifade eden Vali Kök, festivallerin Nevşehir ve Kapadokya’nın marka değerinin güçlendirilmesi açısından büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Vali Hüseyin Kök, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen Ürgüp Belediyesi başta olmak üzere tüm kurum, kuruluş ve paydaşlara teşekkür ederek, 54. Uluslararası Ürgüp Bağ Bozumu Festivali’nin Nevşehir’e, Kapadokya’ya ve bölge üreticilerine hayırlı olmasını diledi.

Ürgüp’ün asırlık bağcılık kültürünü yeniden ön plana çıkaran festival, bölgenin geleneklerini, üretim kültürünü ve turizm değerlerini bir araya getirerek ziyaretçilerine Kapadokya’nın zengin mirasını yaşatıyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türk Dünyası Sinema Araştırmacıları Korkut Ata Sinema Sempozyumu’nda Buluşuyor

Araç çubuğuna atla