
Nevşehir Merkeze bağlı Kaymaklı kasabasında belediye bir tarafından yeni içme suyu kaynakları oluşturma çabasını sürdürürken, bir yandan kasabanın küçük bir bölümünde yer alan eski, asbestli su borularını bertaraf etme gayretinde.
Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç, kasaba halkına sunulan içme suyunun marketlerde satışa sunulan kaynak sularından bile daha sağlıklı olduğuna dikkat çekerken, “İçme suyu konusunda da çalışmalarımız sürüyor.
Özellikle kasabamızın çok küçük bir bölümünde eski asbestli borular var. Yol çalışmalarımızla birlikte bu boruları ortadan kaldırıp yerine yeni ve daha sağlıklı bir boru hattı oluşturacağız.
Hedefimiz bir tek kişi dahi olsa asbestli borulardan su içilmeyen bir kasaba olmak. Suyumuz yapılan ölçümlerde marketlerdeki kaynak sularından bile daha sağlıklı çıkıyor” dedi.
Gıda zehirlenmesinde sayı 100’e yaklaştı
Başkan Güneş’den Şube Başkanı Gündüzpolat ile Hasbihal
Tatlarin’de Öğrenci ve Öğretmenlerle Değerlendirme
Güneş “Herşey Karapınar İçin”
Acıgöl’de Doğalgaz Hattı Çalışmaları Başladı