
Yozgat’ta üniversite eğitimlerini sürdüren Azerbaycan Türkü öğrenciler, Karabağ’ın Ermenistan işgalinden kurtuluşunun 2. yıl dönümünü coşkuyla kutladı.
Azerbaycan’ın, Ermenistan işgali altındaki Karabağ’ı kurtardığı zaferin 2. yıldönümü Yozgat’ta da kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen Azerbaycan Türkü vatandaşlar, şarkı, türkü ve oyunlar eşliğinde eğlenerek zaferi büyük bir coşkuyla kutladı. Azeri gençler, ‘2 devlet tek millet’, ‘şehitler ölmez vatan bölünmez’ ve ‘Yaşa Azerbaycan’ sloganları atarak zafer coşkusunu bir kez daha yaşadı. Azeri vatandaşların coşkularına Türk vatandaşlar da eşlik etti.
Zafer kutlamasına katılan Yunus Salmanov sevinçli olduklarını söyleyerek, “2 sene önce 30 yıldır Ermeni işgali altında olan Dağlık Karabağ’ımızı kurtardık. Üzerinden iki yıl geçti, biz de onun kutlamasını yapıyoruz bugün burada. Yozgat’ta okuyoruz, hepimiz öğrenciyiz, hepimiz sevinçliyiz. Bugün bizim zafer günümüzdür. Azerbaycan’da da Türkiye’de de bu bayramı kutluyoruz” dedi.
Gafarlı Davut isimli Azerbaycanlı vatandaş ise, “1992 yılında Karabağ’ımızı kaybetmiştik. İşgalci Ermenistan tarafından. 2 sene önce de 2020 yılında yiğit askerlerimiz tarafından Karabağ’ımızı geri aldık. O toprak uğruna kaybettiğimiz tüm şehitlerimize Rabbimden rahmet diliyorum. Zafer günümüzü kutlamak için Azerbaycanlı ve bazı Türk arkadaşlarımızla burada toplandık. Zaferi kutluyoruz” şeklinde konuştu.
Gölbaşı Belediyesi’nden geri dönüşüm hamlesi
1
Vali Ali Fidan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
68440 kez okundu
2
Sera ihtisas organize sanayi bölgesinde incelemelerde bulundular
35620 kez okundu
3
Başkan Arı, Bahçelievler Mahallesi’nde vatandaşlara üzüm ikram etti
9842 kez okundu
4
Nevşehir Belediyesi’nin Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor
7318 kez okundu
Başkan Güneş’den Şube Başkanı Gündüzpolat ile Hasbihal
Tatlarin’de Öğrenci ve Öğretmenlerle Değerlendirme
Güneş “Herşey Karapınar İçin”
Acıgöl’de Doğalgaz Hattı Çalışmaları Başladı