
Kapadokya bölgesinin en önemli el sanatları ürünlerinden biri hiç kuşkusuz çanak çömleği.
Bölgede yüzyıllardır babadan oğula süre gelen bir sanat olan çanak çömlekçiliğin ise en önemli püf noktalarından biri ise maharetle yapılan çanak çömleğin süslenmesi. Anadolu’da çok uzun yıllar var olmuş, halen izleri bulunan Hitit motifli çanak çömlekler bölgeye gelen yerli ve yabancı turistin en büyük rağbet ettiği ürünler arasında.
Çanak çömlek ustalarının ellerinden çıkıp atölyelerde bulunan fırınlarda pişirilen çanak ve çömleklerin üzerine Rapido kalemlerle Hitit motifleri çime işi bölgemizde birçok insanın geçim kaynağı haline gelmiş durumda.
Birçok çanak çömlek atölyesinde işi sadece çanak çömlek süslemeciliği olan insanımız evine bu işi yaparak ekmek götürüyor. Bu arada kimisi için bu iş bir geçim kaynağı haline gelirken, kimileri için ise bu iş bir alışkanlık ve hobi haline gelmiş durumda.
Kimileri atölyelerde kendisine verilen çanak çömleği süsleyip para kazanırken, kimileri ise boş vaktini rapido süslemesi ile geçiriyor.
Bu periler hayran bırakıyor
1
Nevşehir Belediyesi’nin Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor
7304 kez okundu
2
Kapadokya’yı bayramda 83 bin 766 kişi ziyaret etti
5129 kez okundu
3
Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’dan Adliye Ziyareti
2741 kez okundu
4
KAPYAD’tan Nevşehir Valisi Ali Fidan ve Milletvekillerine Teşekkür
1633 kez okundu
Başkan Güneş’den Şube Başkanı Gündüzpolat ile Hasbihal
Tatlarin’de Öğrenci ve Öğretmenlerle Değerlendirme
Güneş “Herşey Karapınar İçin”
Acıgöl’de Doğalgaz Hattı Çalışmaları Başladı