Sabah Vakti 02:00

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Eğitim Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) iş birliği ile sosyal sorumluluk ve farkındalık adına köy okullarındaki çocuklar için bilim, müzik ve masal anlatım içerikli çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Çocuk Gelişimi Öğrencilerinden Bilim Şenliği
SHMYO Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri Öğr. Gör. Gülden Erdoğan rehberliğinde Nevşehir merkeze bağlı Alacaşar Köyü Alacaşar Şehit Cebrail Aksöz İlkokulu’nda eğitim-öğretim gören öğrencilerle bir araya geldi. Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri köy okulu ziyaretlerinde minik öğrencilere yönelik; organları tanıyorum, uzayı keşfediyorum, sensörlerle algılama oyunu, astronomi hologramı gibi çeşitli öğrenme uygulamalarının yer aldığı bilim şenliği düzenledi.
Müzik Eşliğinde Doyasıya Eğlendiler
Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri Dr. Öğr. Üyesi Seçil Yıldız rehberliğinde Nevşehir merkeze bağlı Çiftlik Köyü Çiftlik 100. Yıl İlkokulu öğrencileriyle buluştu. Burada eğitim gören öğrenciler için ritim, dans ve yüz boyama gibi çeşitli etkinlikler düzenlenirken, etkinliklere katılan minik öğrenciler eğlenceli ve unutulmaz bir gün yaşadı.
Masal Anlatım Etkinliği Düzenlendi
Nevşehir’in Gülşehir İlçesi Terlemez İlkokulu’nda ise öğretmen Merve Candemir tarafından masal anlatım etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte öğrenciler ayrıca dinleme ve konuşma becerilerini desteklemeye yönelik uygulamalarda yer aldılar.
Düzenlenen Etkinliklere Minik Öğrenciler Büyük İlgi Gösterdi
Çocukların Türkçe, müzik, fen alan becerilerini desteklemek ve eğlenerek öğrenmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen, çeşitli sunum ve aktivitelerin yer aldığı etkinliklere köy okullarındaki çocuklar yoğun ilgi gösterirken, okul yetkilileri ise böyle anlamlı etkinlikleri gerçekleştiren NEVÜ yönetimine ve emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.
“Bugün Özbekistan’dayız” etkinliği düzenlendi
1
NEVÜ’de “13. Spor Şenlikleri” Başladı
34675 kez okundu
2
KÜN Projesi, British Council’ın Hibe programını kazandı
4169 kez okundu
3
NEVÜ ve MEB İş birliği ile IPA II Program Projesi
3314 kez okundu
4
NEVÜ KÜMİB’den Keşlik Manastırı Başmelek Kilisesi’nde Dijital Belgeleme Çalışmaları
2732 kez okundu
Acıgöl Bağlıca Köyü’nde İftar Programı
Başkan Güneş’den Şube Başkanı Gündüzpolat ile Hasbihal
Tatlarin’de Öğrenci ve Öğretmenlerle Değerlendirme
Güneş “Herşey Karapınar İçin”