Sabah Vakti 02:00
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Ferit Cihat Sertkaya, “Çatalhöyük’te Süprematist Denge” adlı eseriyle Türkiye’nin yeni mezun sanatçı platformu BASE 2025 seçkisine katıldı.
Resim, heykel, fotoğraf, video, grafik tasarım, animasyon, cam ve seramik, mimarlık ve iç mimarlık gibi birçok disiplinden 151 genç sanatçının eserlerinin yer aldığı etkinlik, 26–30 Kasım 2025 tarihleri arasında The Ritz-Carlton Residences, Istanbul B Blok’ta gerçekleştirildi.
NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Ferit Cihat Sertkaya, etkinliğe “Çatalhöyük’te Süprematist Denge” adlı eseriyle katıldı. Dr. Sertkaya’nın çalışması; Çatalhöyük’ün Neolitik yerleşim düzeninden ilham alan mekânsal kavrayışı, Süprematist sanatın geometrik ve soyut estetik diliyle bir araya getiren çağdaş bir yorum sundu.
Arş. Gör. Dr. Ferit Cihat Sertkaya’nın BASE 2025 seçkisindeki katılımı, fakültenin güncel sanat üretimine olan katkısını gösterdi.
Türkiye’de Akran Zorbalığına Karşı Üç Bakanlıktan Çok Boyutlu Mücadele
1
Vali Ali Fidan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
71126 kez okundu
2
Sera ihtisas organize sanayi bölgesinde incelemelerde bulundular
38639 kez okundu
3
Başkan Arı, Bahçelievler Mahallesi’nde vatandaşlara üzüm ikram etti
10173 kez okundu
4
Nevşehir Belediyesi’nin Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor
7612 kez okundu
Acıgöl’de Kaymakam Emre Konak Göreve Başladı
AK Parti Acıgöl’de Teşkilat Temayül Yoklaması Gerçekleştirildi
Acıgöl’e Yeni Adliye Binası İçin Önemli Adımlar: Yerinde İnceleme ve Proje Değerlendirmesi
Acıgöl Bağlıca Köyü’nde İftar Programı