
Nevşehir İl Genel Meclisi’nin ocak ayı olağan toplantılarında alınan kararlar kamuoyuyla paylaşıldı. Toplantılarda çevre yatırımlarından imar planlarına, kiralama işlemlerinden su tarifelerine kadar birçok konu karara bağlandı.
Bu kapsamda, Türkiye Çevre Ajansı tarafından İl Özel İdaresine hibe edilen 5 milyon lira ile bir adet sıfır atık aracının satın alınması süreci başlatıldı. Denetim Komisyonu üyeleri belirlenirken, komisyonda görev alacak memurların çalışma usul ve ücretleri de karara bağlandı.
Meclis gündeminde ayrıca Merkez ve Ürgüp ilçelerine bağlı köylerde imalathane, ticaret alanı ile akaryakıt ve servis istasyonlarına ilişkin nazım ve uygulama imar planları yer aldı. Söz konusu planlar, detaylı inceleme yapılmak üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.
Kozaklı ilçesine bağlı Kalecik/Yukarı köyünde İl Özel İdaresine ait bir taşınmazın 8 yıl süreyle kiraya verilmesine karar verilirken, 2026 yılı içme ve kullanma suyu taban ücret tarifesine yüzde 15 oranında zam yapılması da mecliste kabul edildi.
Alınan kararların, il genelinde çevre, altyapı ve hizmetlerin daha etkin yürütülmesine katkı sağlaması hedefleniyor.
Nevşehir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi
1
Vali Ali Fidan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
69307 kez okundu
2
Sera ihtisas organize sanayi bölgesinde incelemelerde bulundular
36817 kez okundu
3
Başkan Arı, Bahçelievler Mahallesi’nde vatandaşlara üzüm ikram etti
9904 kez okundu
4
Nevşehir Belediyesi’nin Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor
7347 kez okundu
Başkan Güneş’den Şube Başkanı Gündüzpolat ile Hasbihal
Tatlarin’de Öğrenci ve Öğretmenlerle Değerlendirme
Güneş “Herşey Karapınar İçin”
Acıgöl’de Doğalgaz Hattı Çalışmaları Başladı