
17 Şubat 2022 tarihinde görevi devralan Musa Şevik, dört yıllık hizmet süresinin ardından görevini Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Uçar’a devretti. Ülkü Ocakları hizmet binasında düzenlenen devir teslim törenine Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, ilçe ve belde belediye başkanları, parti yöneticileri, teşkilat mensupları ve basın temsilcileri katıldı.
Törende konuşan Genel Başkan Yıldırım, Musa Şevik’in dört yıl boyunca görevi başarıyla yürüttüğünü belirterek emeği ve gayreti için teşekkür etti. Ülkücülükte emeklilik olmadığını vurgulayan Yıldırım, hizmetin ömür boyu devam ettiğini ifade etti. Nevşehir Ülkü Ocakları’nın köklü bir geçmişe sahip olduğunu dile getiren Yıldırım, teşkilatın bugüne kadar sporcu, sanatçı, öğretmen ve bürokrat gibi birçok değerli isim yetiştirdiğini söyledi.
Konuşmasında gençliğin bilgi, cesaret ve ahlak temelinde yetiştirilmesinin önemine dikkat çeken Yıldırım, Ülkü Ocakları’nın sadece bir eğitim kurumu değil, aynı zamanda gençleri bağımlılık, kötü alışkanlıklar ve zararlı akımlardan koruyan bir yapı olduğunu ifade etti. “Bir milletin gücü yalnızca ekonomik ya da fiziki kuvvetle değil, ahlaki değerleriyle ölçülür” diyen Yıldırım, ahlaklı ve şuurlu bir nesil yetiştirmenin temel hedefleri olduğunu kaydetti.
Yıldırım ayrıca Nevşehir teşkilatının son dönemde İç Anadolu Bölgesi’nde düzenlenen milli yarışmada finale kalarak ikinci olduğunu hatırlatarak gençleri tebrik etti. Konuşmasının sonunda birlik ve beraberlik vurgusu yapan Yıldırım, liderleri Devlet Bahçeli’nin ortaya koyduğu “Önce ülkem ve milletim” anlayışı doğrultusunda çalışmaların süreceğini belirtti. Başbuğ Alparslan Türkeş ve şehitlerin emanetine sahip çıkmaya devam edeceklerini ifade etti.
Devir teslim töreninde katılımcılar, görev süresini tamamlayan Musa Şevik’e teşekkür ederken, yeni İl Başkanı Mehmet Uçar’a başarı dileklerini iletti. Uçar’ın önümüzdeki günlerde yeni yönetim listesini kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.
Mehmet Uçar kimdir?
Aslen Nevşehir Göremeli olan Mehmet Uçar, ilk, orta ve lise eğitimini Nevşehir’de tamamladı. Üniversite eğitiminin ardından 2009 yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde göreve başladı ve halen Doktor Öğretim Üyesi olarak görevini sürdürüyor. Ayrıca Türkiye Kuma Çalışanları Vakfı Nevşehir İl Başkanlığı görevini yürütüyor. Evli ve iki çocuk babasıdır.
ERASMUS+ Mesleki Eğitim Projesi
1
Vali Ali Fidan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
69681 kez okundu
2
Sera ihtisas organize sanayi bölgesinde incelemelerde bulundular
37187 kez okundu
3
Başkan Arı, Bahçelievler Mahallesi’nde vatandaşlara üzüm ikram etti
9942 kez okundu
4
Nevşehir Belediyesi’nin Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor
7379 kez okundu
Başkan Güneş’den Şube Başkanı Gündüzpolat ile Hasbihal
Tatlarin’de Öğrenci ve Öğretmenlerle Değerlendirme
Güneş “Herşey Karapınar İçin”
Acıgöl’de Doğalgaz Hattı Çalışmaları Başladı