
Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, Anadolu topraklarının verimini artırmada önemli rol oynayan %33 Amonyum Nitrat (AN) gübresinin tarımsal kullanımına resmi olarak izin verildi.
Yetkililer, gübrenin üretim, sevkiyat ve satış süreçlerinin Gübre Takip Sistemi (GTS) üzerinden yürütüleceğini belirtti. Buna göre üretici ve ithalatçı firmalar tarafından dağıtıcılara yapılacak sevkiyatlar GTS üzerinden gerçekleştirilecek. Gübre dağıtıcıları ise sevk edilen ürünlerin stok kabulünü yapmadan çiftçilere satış işlemini tamamlayamayacak.
Ayrıca Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydı bulunmayan ve GTS üzerinden hak edişi olmayan çiftçilere %33 Amonyum Nitrat gübresinin satışı yapılmayacağı bildirildi.
Yetkililer, gübre satış ve sevkiyat işlemlerinin 30 Mayıs 2026 tarihine kadar tamamlanacağını duyurdu. Süreç boyunca gübre dağıtıcılarının düzenli olarak denetleneceği de ifade edildi.
Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilerin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için gübre alımlarında yürürlükteki mevzuata uygun hareket etmelerinin büyük önem taşıdığını vurguladı.
Nevşehir’de Afet Barınma Hizmetleri Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
1
Vali Ali Fidan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
70300 kez okundu
2
Sera ihtisas organize sanayi bölgesinde incelemelerde bulundular
37593 kez okundu
3
Başkan Arı, Bahçelievler Mahallesi’nde vatandaşlara üzüm ikram etti
9965 kez okundu
4
Nevşehir Belediyesi’nin Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor
7403 kez okundu
Acıgöl Bağlıca Köyü’nde İftar Programı
Başkan Güneş’den Şube Başkanı Gündüzpolat ile Hasbihal
Tatlarin’de Öğrenci ve Öğretmenlerle Değerlendirme
Güneş “Herşey Karapınar İçin”