Sabah Vakti 02:00

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmekte olan kanun teklifi kapsamında annelere yönelik önemli bir düzenleme hayata geçiriliyor. Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan’ın da imzasının bulunduğu önerge ile analık izni süresine ilişkin yeni bir hak tanınması öngörülüyor.
Düzenlemeye göre; doğum sonrası analık izni süresi sona ermiş ancak 1 Nisan 2026 tarihi itibarıyla 24 haftalık süreyi henüz tamamlamamış olan kamu personeline, talep etmeleri halinde 8 hafta ilave analık izni verilecek.
Söz konusu adımın, özellikle doğum sonrası süreçte annelerin daha fazla desteklenmesini amaçladığı belirtilirken, aile yapısının korunması ve güçlendirilmesine yönelik çalışmaların sürdüğü vurgulandı.
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Milletvekili Çalışkan, annelere yönelik her düzenlemenin toplumsal açıdan büyük önem taşıdığını ifade etti. Çalışkan,
“Annelerimizin dört gözle beklediği bu önemli önergede imzamın olması benim için ayrıca çok kıymetli. Aileyi merkeze alan, annelerimizin yükünü hafifleten her adımı sonuna kadar destekliyoruz. Güçlü bir toplumun temelinde güçlü aile, güçlü ailenin temelinde ise huzurlu ve desteklenen anneler vardır. Bu anlayışla annelerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Çalışkan, düzenlemenin başta Nevşehirli anneler olmak üzere tüm anneler için hayırlı olmasını temenni etti.
Kapadokya Alan Başkanı Aslanbay’a 18 Köyden Yoğun Ziyaret
1
Vali Ali Fidan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
70654 kez okundu
2
Sera ihtisas organize sanayi bölgesinde incelemelerde bulundular
37971 kez okundu
3
Başkan Arı, Bahçelievler Mahallesi’nde vatandaşlara üzüm ikram etti
10008 kez okundu
4
Nevşehir Belediyesi’nin Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor
7451 kez okundu
Acıgöl Bağlıca Köyü’nde İftar Programı
Başkan Güneş’den Şube Başkanı Gündüzpolat ile Hasbihal
Tatlarin’de Öğrenci ve Öğretmenlerle Değerlendirme
Güneş “Herşey Karapınar İçin”