İkindi Vakti 17:11
Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaz aylarında artan orman yangını riskine dikkat çekerek vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Yapılan bilgilendirmede, orman yangınlarının büyük bölümünün insan kaynaklı ihmallerden kaynaklandığı vurgulandı.
Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, tarla temizliği amacıyla yakılan anızların yalnızca toprağın verimliliğine zarar vermekle kalmadığı, rüzgarın etkisiyle ormanlık alanlara sıçrayarak büyük felaketlere neden olabileceği belirtildi. Vatandaşlardan anız yakmamaları ve çevreye karşı daha duyarlı olmaları istendi.
Açıklamada ayrıca, doğaya atılan sigara izmaritlerinin de ciddi yangın riskleri oluşturduğu ifade edilerek, küçük bir ihmalin binlerce hektarlık orman alanının ve çok sayıda canlının yok olmasına neden olabileceği hatırlatıldı.
Ormanlık alanlarda bırakılan cam şişe ve benzeri atıkların güneş ışınlarını mercek gibi yansıtarak yangınlara yol açabileceğine dikkat çekilen açıklamada, vatandaşlardan çevreyi temiz tutmaları ve çöplerini doğada bırakmamaları çağrısında bulunuldu.
Yetkililer, Türkiye’de meydana gelen orman yangınlarının büyük çoğunluğunun insan kaynaklı olduğuna işaret ederek, “Ufacık bir dikkat milyonlarca ağacın ve sayısız canlının hayatını kurtarabilir. Yeşil Vatan hepimizin ortak mirasıdır. Ormanlarımızı koruyarak geleceğimize sahip çıkalım” mesajını verdi.
Nevşehir’de OSB’lerin Geleceği Masaya Yatırıldı
1
Vali Ali Fidan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
70881 kez okundu
2
Sera ihtisas organize sanayi bölgesinde incelemelerde bulundular
38283 kez okundu
3
Başkan Arı, Bahçelievler Mahallesi’nde vatandaşlara üzüm ikram etti
10100 kez okundu
4
Nevşehir Belediyesi’nin Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor
7538 kez okundu
Acıgöl Bağlıca Köyü’nde İftar Programı
Başkan Güneş’den Şube Başkanı Gündüzpolat ile Hasbihal
Tatlarin’de Öğrenci ve Öğretmenlerle Değerlendirme
Güneş “Herşey Karapınar İçin”