Güneş Vakti 13:16
AK Parti Nevşehir İl Başkanı Muhammed Feyzi Aygün, yaklaşık 5 milyar TL yatırım bedeline sahip Nevşehir Kuzeybatı Çevre Yolu Projesi’nde çalışmaların planlanan iş programı doğrultusunda sürdüğünü açıkladı.
30 Nisan 2026 tarihinde yapım ihalesi gerçekleştirilen proje kapsamında, 16,8 kilometre uzunluğunda ve 2×2 bölünmüş yol standardında inşa edilecek çevre yolu, Yaş Sebze ve Meyve Hali’nden başlayarak Alacaşar Köyü ve Çat Beldesi üzerinden Gülşehir Sulusaray Kavşağı’na ulaşacak. Güzergâhta 7 köprülü kavşak ile 1 üst geçit yer alacak.
İl Başkanı Aygün, yüklenici firma yetkilileriyle sürekli iletişim ve koordinasyon halinde olduklarını belirterek, alınan son bilgilere göre sahadaki çalışmaların planlanan takvime uygun şekilde devam ettiğini ifade etti.
Sahadaki çalışmalar kapsamında Km: 0+670 ile 0+890 arasında serme ve sıkıştırma çalışmaları yürütülürken, Km: 0+890 ile 1+120 arasında ise sandık yarma imalatlarının sürdüğü bildirildi.
Şantiye kurulumunda da önemli ilerleme kaydedildiği belirtilirken, saha tasfiye çalışmalarının tamamlandığı, prefabrik yapıların kurulacağı alanların hazır hale getirildiği aktarıldı. Geçici şantiye tesisine ait beton imalatlarının devam ettiği, konteyner kurulumlarının ise tamamlanarak faaliyete alındığı ifade edildi.
Aygün, Kuzeybatı Çevre Yolu’nun tamamlanmasıyla birlikte şehir içi trafik yükünün önemli ölçüde azalacağını, ulaşım güvenliği ve konforunun artacağını, ayrıca projenin Nevşehir’in ekonomik ve sosyal gelişimine uzun vadede katkı sağlayacağını belirtti.
Projenin yapım sürecinin yakından takip edilmeye devam edileceğini ifade eden Aygün, çalışmalara ilişkin gelişmeler hakkında kamuoyunun bilgilendirilmeyi sürdürüleceğini kaydetti.
“Anız Yakma, Geleceğini Karartma” Uyarısı
1
Vali Ali Fidan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
71016 kez okundu
2
Sera ihtisas organize sanayi bölgesinde incelemelerde bulundular
38441 kez okundu
3
Başkan Arı, Bahçelievler Mahallesi’nde vatandaşlara üzüm ikram etti
10134 kez okundu
4
Nevşehir Belediyesi’nin Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor
7575 kez okundu
Acıgöl’e Yeni Adliye Binası İçin Önemli Adımlar: Yerinde İnceleme ve Proje Değerlendirmesi
Acıgöl Bağlıca Köyü’nde İftar Programı
Başkan Güneş’den Şube Başkanı Gündüzpolat ile Hasbihal
Tatlarin’de Öğrenci ve Öğretmenlerle Değerlendirme