Akşam Vakti 18:17
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda arz güvenliğinin sağlanması ve üreticilerin gelecek dönemlere ilişkin daha öngörülebilir bir üretim planı oluşturabilmesi amacıyla destekleme modelinde yeni düzenlemelere gidildiğini açıkladı.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, gıda arz güvenliği açısından kritik öneme sahip “Üretim Planlaması” kapsamında üreticilere tam öngörülebilirlik sağlanmasının öncelikler arasında yer aldığı belirtildi.
Yeni üretim sezonu öncesinde alınan kararla birlikte 2026 yılı destek katsayı değerlerinin güncellendiği, aynı zamanda 2027 yılı Bitkisel Üretim Destek tutarlarının artırıldığı bildirildi.
Yapılan düzenlemeyle üreticilerin desteklerden daha etkin şekilde yararlanması ve üretim planlamasının güçlendirilmesi hedeflenirken, açıklamada çiftçilere yeni dönemin hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulunuldu.
Vali Kök’ten Kapadokya Üniversitesine Ziyaret
1
Vali Ali Fidan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
71482 kez okundu
2
Sera ihtisas organize sanayi bölgesinde incelemelerde bulundular
38991 kez okundu
3
Başkan Arı, Bahçelievler Mahallesi’nde vatandaşlara üzüm ikram etti
10260 kez okundu
4
Nevşehir Belediyesi’nin Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor
7693 kez okundu
Vali Kök’ten Acıgöl Kaymakamlığına Ziyaret
Şeyhül Kurra İbrahim Tanrıkulu Erkek Kur’an Kursu’na Ziyaret
Acıgöl’de Üreticilere Silaj Paketleme Makinesi Desteği
Acıgöl’de Kaymakam Emre Konak Göreve Başladı