
Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Belediyesi tarafından Avanos yolu üzerinde bulunan 14 metrelik dev testi için başlatılan restorasyon çalışmalarını inceledi.
Nevşehir’i el sanatlarıyla ünlü Avanos ilçesine bağlayan kara yolundaki dev testi, Nevşehir Belediyesi tarafından restore ediliyor.
Çalışmalar çerçevesinde etrafına kurulan iskele ve vinç yardımıyla yıpranan alanları onarılan testinin motifleri baştan aşağı yeniden çizilip boyanıyor.
Kitabesinde Aşık Seyrani’ye ait, “Kör de bilir Avanos’un yolunu testi, bardak kırığından bellidir” mısralarının yer aldığı testinin restore çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Rasim Arı, çalışmalara ilişkin çanak ustası Şaban Topuz’dan bilgiler aldı.
Kapadokya bölgesindeki kültür ve sanat zenginliğini de anlatan 14 metrelik dev testinin mevsimlerden dolayı deforme olduğu için yenilme çalışması başlatıldığını kaydeden Arı, çalışmaların 15 gün içinde tamamlamasını hedeflediklerini söyledi.





Ak Parti İl Başkanı Yanar, Berat Kandilini kutladı
1
Vali Ali Fidan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
69949 kez okundu
2
Sera ihtisas organize sanayi bölgesinde incelemelerde bulundular
37384 kez okundu
3
Başkan Arı, Bahçelievler Mahallesi’nde vatandaşlara üzüm ikram etti
9948 kez okundu
4
Nevşehir Belediyesi’nin Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor
7387 kez okundu
Başkan Güneş’den Şube Başkanı Gündüzpolat ile Hasbihal
Tatlarin’de Öğrenci ve Öğretmenlerle Değerlendirme
Güneş “Herşey Karapınar İçin”
Acıgöl’de Doğalgaz Hattı Çalışmaları Başladı