Akşam Vakti 19:18
Nevşehir Baro Başkanı Av. Necmi Öncül, Avukatlar günü dolayısıyla yayımladığı mesajında savunmanın yargı erkinin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu dile getirdi.
| Başkan Öncül, “Savunma yargı erkinin vazgeçilmez unsurudur. Güçlü Yargı Güçlü Savunma ile mümkün olabilir. Hukukun üstünlüğünün sağlanması adaletin gerçekleşmesi, yargılamaya avukatların katımı ile sağlanabilir. Avukatlar vatandaşların hak ve hukuk mücadelelerinin en önemli temsilcisi konumundadırlar. Vatandaşların hak ve özgürlüklerinin sigortasıdırlar.
Demokratik hukuk düzeninin sağlanması, adaletin sağlanması ancak savunma makamı ve temsilcileri olan Avukatlarla mümkündür. Son dönemlerde, ekonomik zorlukların artması, bir kamu hizmeti olan Avukatlığın Vergisel yükümlülüklerin artması, Hukuk fakültelerinin sayısının ihtiyacın çok ötesinde artması, avukatlara yönelik saldırıların artması, gibi temel nitelikte sayılabilecek sorunlar, mesleğin sorunlarının gün geçtikçe daha da belirginleştiğini ortaya koymaktadır. Savunmanın ve avukatların yargı mensubu olarak kabul edilmesi, Kamu hizmeti olan savunma mesleğinde vergisel kolaylıkların sağlanması özellikle KDV vergisi yönünden iyileştirilmelerin sağlanması, hukuk fakültelerinde kontenjan sayılarının düşürülerek, niteliğin artırılması, avukatlık mesleğine giriş sınavının bir an evvel getirilmesi gibi değişikliklerin bir an evvel yapılması zorunluluk arz etmektedir. Yargı reformundaki değişiklerin bir an evvel uygulamaya konulması, İnsan hakları eylem planının hayata geçirilmesi önem arz etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Hak, Hukuk, Adalet ve Özgürlüğü savunan tüm meslektaşlarımızın avukat gününü kutluyor saygılar sunuyorum” diye konuştu.
|
HEM Müdürü Koçak’tan TÜGVA’ya ziyaret
1
Vali Ali Fidan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
71251 kez okundu
2
Sera ihtisas organize sanayi bölgesinde incelemelerde bulundular
38797 kez okundu
3
Başkan Arı, Bahçelievler Mahallesi’nde vatandaşlara üzüm ikram etti
10203 kez okundu
4
Nevşehir Belediyesi’nin Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor
7644 kez okundu
Acıgöl’de Üreticilere Silaj Paketleme Makinesi Desteği
Acıgöl’de Kaymakam Emre Konak Göreve Başladı
AK Parti Acıgöl’de Teşkilat Temayül Yoklaması Gerçekleştirildi
Acıgöl’e Yeni Adliye Binası İçin Önemli Adımlar: Yerinde İnceleme ve Proje Değerlendirmesi