Sabah Vakti 05:15
Nevşehir Kapadokya Havalimanı’nda olası uçak kazaları ve sonrasında meydana gelecek yangınlara karşı tatbikat gerçekleştirildi. Senaryo gereği uçak kazasında tüm ekiplerin reaksiyonu ve yapılması gerekenler planlandı.
Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği UMKE, Nevşehir Valiliği İl Afet ve Acil Müdürlüğü, Nevşehir 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü, Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı, Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Nevşehir Kapadokya Havalimanı Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen ateşli yangın tatbikatına ekipler katıldı. “Havalimanı Acil Durum Planı” çerçevesinde protokol yapılan kurum ve kuruluşlarla düzenlenen tatbikatta Senaryo gereği bir uçağın düştüğü ve yangın çıktığı, çok sayıda yaralı olduğu senaryosu üzerinde duruldu.
Saati önceden belirtilmeyen tatbikat alanına ekipler kısa sürede uçağın kaza kırımına ulaşıp yaralılara müdahale etti. Ambulansa alarak hastaneye götürdü. Bir yandan da İtfaiye ekibi yanan uçağı kısa sürede köpüklü su sıkarak söndürdü.
![]()
Avanos’ta Uyuşturucu taciri 3 kişi tutuklandı
1
Vali Ali Fidan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
71255 kez okundu
2
Sera ihtisas organize sanayi bölgesinde incelemelerde bulundular
38808 kez okundu
3
Başkan Arı, Bahçelievler Mahallesi’nde vatandaşlara üzüm ikram etti
10206 kez okundu
4
Nevşehir Belediyesi’nin Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor
7646 kez okundu
Acıgöl’de Üreticilere Silaj Paketleme Makinesi Desteği
Acıgöl’de Kaymakam Emre Konak Göreve Başladı
AK Parti Acıgöl’de Teşkilat Temayül Yoklaması Gerçekleştirildi
Acıgöl’e Yeni Adliye Binası İçin Önemli Adımlar: Yerinde İnceleme ve Proje Değerlendirmesi