
Çiftçileri uyaran Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi.
Başkan Korkmaz; “herhangi bir doğal afete karşı TARSİM sigortalarını yaptırmamız çok önemli son yıllarda kuraklık, dolu ve don gibi doğal afetleri sıkça görmekteyiz ve bu afetlerden dolayı tarım alanları zararlarının daha da fazla olduğunu gördük.
Üreticilerimizi bu afetlerden korunabilmesi ve bir yıllık emeklerinin heba olmaması için Devlet destekli (TARSİM) Tarım Sigortası yaptırmaları doğal afetlerde ekonomik kayıplara karşı çok önemlidir.
Bir yıllık emeğin heba olmaması için, çiftçilerimizi tarım sigortası yapmaya ve Ürgüp’te yetkili olarak Tarım Kredi Kooperatifine veya yetkili sigorta acentelerinden herhangi birine başvuruda bulunarak Tarımsal ürünlerini, Hayvan varlıklarını ve Tarımsal işletmelerini TARSİM sigortası yaptırmaları konusun da çiftçilerimizi önemle uyarıyoruz. Nevşehir il geneli tarla ürünleri ve Ürgüp İlçe geneli meyve sigorta son kabul tarihlerini paylaşıyoruz.” dedi.

BAHADIR YENİŞEHİRLİOĞLU VE MEHMET ERCAN HAFTA SONU NEVŞEHİRLİLERLE BULUŞUYOR
1
Vali Ali Fidan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
69397 kez okundu
2
Sera ihtisas organize sanayi bölgesinde incelemelerde bulundular
36887 kez okundu
3
Başkan Arı, Bahçelievler Mahallesi’nde vatandaşlara üzüm ikram etti
9913 kez okundu
4
Nevşehir Belediyesi’nin Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor
7355 kez okundu
Başkan Güneş’den Şube Başkanı Gündüzpolat ile Hasbihal
Tatlarin’de Öğrenci ve Öğretmenlerle Değerlendirme
Güneş “Herşey Karapınar İçin”
Acıgöl’de Doğalgaz Hattı Çalışmaları Başladı