Sabah Vakti 05:15
Sivas’ta bulunan tarihi Buruciye Medresesinde düzenlenen gecede Prof. Dr. Hüseyin Akkaya, “Aynadan Geçen Şiirler” isimli şiirlerini okuyarak şiirlerin hikayelerini anlattı.
Sivas Dil ve Edebiyat Derneği, En uzun geceyi ve en kısa geceyi şiirle aydınlatma geleneğini 21 Haziran gecesi de sürdürdü. Sivas Belediyesi ve Sivas Valiliği Buruciya A.Ş nin katkılarıyla düzenlenen geceye şiir severler yoğun ilgi gösterdi.
“Şüphesiz bulunduğumuz en korunaklı sığınak şiirdir”
Programda konuşma yapan Sivas Dil ve Edebiyat Derneği Başkanı Aydın Yılmaz, “Her dizesi bir kor gibi gönüllerimizi yakan, ’Gündönümü Şiir Akşamlarının’ 8’incisinde sizlerle birlikte olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Selçuklunun kalbi olan bu güzide mekânda gönül dostlarımızla mısra mısra geceye yürümek hayatımızın en anlamlı duruşudur. Şüphesiz bulunduğumuz en korunaklı sığınak şiirdir. Buruciye Medresesinin şiirle donatılmış her bir figüründe ecdadımızın seslerini hatırlıyoruz” dedi.
Gecede aynı zamanda Edebiyatçı-Şair Prof. Dr. Hüseyin Akkaya, “Aynadan Geçen Şiirler” isimli kitabından eserler okuyarak eserlerden ilham aldığı hikayeleri anlattı.
Tarih ellerinde şekilleniyor
1
Vali Ali Fidan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
71258 kez okundu
2
Sera ihtisas organize sanayi bölgesinde incelemelerde bulundular
38812 kez okundu
3
Başkan Arı, Bahçelievler Mahallesi’nde vatandaşlara üzüm ikram etti
10207 kez okundu
4
Nevşehir Belediyesi’nin Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor
7646 kez okundu
Acıgöl’de Üreticilere Silaj Paketleme Makinesi Desteği
Acıgöl’de Kaymakam Emre Konak Göreve Başladı
AK Parti Acıgöl’de Teşkilat Temayül Yoklaması Gerçekleştirildi
Acıgöl’e Yeni Adliye Binası İçin Önemli Adımlar: Yerinde İnceleme ve Proje Değerlendirmesi