
2. Uluslararası Pomza ve Perlit Sempozyumu 7-8-9 Eylül 2023 Tarihlerinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde gerçekleştirilecek.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli üniversitesi öncülüğünde ve Bims Sanayiciler Derneği katkılarıyla düzenlenecek olan sempozyuma, Yurtiçi ve yurtdışından bir çok akademisyen, bilim adamları, sanayiciler katılacak.
Sektöre büyük katkı sağlayacak sempozyumda bir çok akademisyeni bildiri ve sunumlar yapacak. Nevşehir ,Kayseri, Bitlis, Van, Iğdır, Erzurum, Isparta, Manisa’dan sanayiciler katılacak.
Pomza dünya rezervlerinin % 50 si ülkemizde bulunuyor. İnşaattan Tekstile, kozmetikten tarıma, savunma sanayinden yalıtıma kadar, bir çok farklı sektörde kullanılıyor. Ülke ekonomisine yıllık 100 milyar TL üzerinde katkı sağlanmakta, 15 bin kişi istihdam ve 50 milyon dolar ihracat gerçekleştirilmektedir.
Pomza ve Perlit madenlerinin daha katma değerli ürünler haline gelmesinde büyük katkılar sağlayacak Sempozyuma tüm pomza, bimsblok , perlit ve sektör temsilcileri davet edilirken Sempozyum Açılış oturumu ; 7 Eylül Perşembe günü Saat 09.30 da Nevşehir Üniversitesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.
NESİAD’dan Vali Ali Fidan’a Hayırlı Olsun Ziyareti
1
Vali Ali Fidan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
67895 kez okundu
2
Sera ihtisas organize sanayi bölgesinde incelemelerde bulundular
35041 kez okundu
3
Başkan Arı, Bahçelievler Mahallesi’nde vatandaşlara üzüm ikram etti
9821 kez okundu
4
Nevşehir Belediyesi’nin Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor
7299 kez okundu
Tatlarin’de Öğrenci ve Öğretmenlerle Değerlendirme
Güneş “Herşey Karapınar İçin”
Acıgöl’de Doğalgaz Hattı Çalışmaları Başladı
Karapınar’da 18 Mart Çanakkale Şehitleri için Anma Töreni