Nevşehir Valisi Ali Fidan Başkanlığında, Yöresel Ürünlerin Coğrafi İşaretler değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Vali Ali Fidan Başkanlığı’nda Nevşehir’e özgü ürünlerin Coğrafi İşaretlerinin değerlendirildiği toplantı, Nevşehir Belediye Başkanımız Rasim Arı ve ilgili kurum yetkilileri ve sektör temsilcilerinin katılımıyla valilik toplantı salonunda düzenlendi.
Coğrafi işaret potansiyeline sahip ürünlerin belirlenmesi ve tescil çalışmalarının yürütülmesi amacıyla oluşturulan toplantı, ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla yapıldı. Toplantıda, ilimizdeki coğrafi işaret tescil dosyalarına ilişkin son gelişmeler ve coğrafi işaret alması gereken ürünler değerlendirildi ve görüş alışverişinde bulunuldu.
Nevşehir, tarih ve kültür zenginlikleriyle dolu Kapadokya bölgesinin başkenti olarak 8 coğrafi işaretli ürünüyle öne çıkıyor. Avanos Çömleği, Kabak Çekirdeği, Nevşehir Simidi, Kaymaklı Kuru Kaymağı, Derinkuyu Kuru Fasulyesi, Kaymaklı Çöreği, Pomza taşı gibi önemli ürünler coğrafi işaret alan ürünler arasında yer alıyor.
Vatandaşlardan Belediye Başkanı Rasim Arı’ya Teşekkür
Acıgöl’de Doğalgaz Hattı Çalışmaları Başladı
Karapınar’da 18 Mart Çanakkale Şehitleri için Anma Töreni
Ruhsatsız Silah Ele Geçirilirdi, 9 Kişi Gözaltına Alındı
Karapınar’da Bir İlk Artık Elektriğini Kendi Üretecek