Güneş Vakti 13:10
Gazeteci yazar Osman Aytekin ve Gazeteci yazar Oğuz Özdem’in birlikte hazırladıkları “Geçmişten Günümüze Derinkuyu” isimli fotoğraf albümü çıktı.
Derinkuyu Belediye Başkanlarından iş insanı Bülent Aksoy’un sponsor olduğu albümde, Derinkuyu ve çevresinin eski fotoğrafları yer aldı.
Bülent Aksoy yaptığı açıklamada, “Her karış toprağında ecdadımızın ayak izleri vardır. Hamurunda alnının teri, dokuduğu halısında gözünün nuru vardır.
İşte bu sevda üzerine doğdu bu albüm. Geçmişten günümüze bugün hayatta olmayan yakınlarımızı, ayakta olmayan binalarımızı, yerinde olmayan evlerimizi gelecek nesillere aktaranın en güzel yolunun böyle bir album olduğu düşüncesinden hareketle yola çıktık.” Dedi.
Gazeteci yazar Oğuz Özdem ve Osman Aytekin’de,” Geçmişten günümüze Derinkuyu Fotoğrafları şüphesiz yeni kuşaklara bazı farkındalıklar sunmasıyla birlikte, yaşlı kimselere de bir ömrün geçtiği şehrin birer anatomisine ışık tutacaktır. Bu albümü bir kültür hizmeti olarak önemsiyoruz.”, dediler
Albumde 300’e yakın eski zamanlara dair fotoğraflar yer aldı. Fotoğflarlardan bazılarının ilk kez yayınlandığı belirtildi.
İl Müdürü Memiş, Kaymaklı’da Çiftçilerle Buluştu
1
Vali Ali Fidan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
71129 kez okundu
2
Sera ihtisas organize sanayi bölgesinde incelemelerde bulundular
38641 kez okundu
3
Başkan Arı, Bahçelievler Mahallesi’nde vatandaşlara üzüm ikram etti
10174 kez okundu
4
Nevşehir Belediyesi’nin Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor
7612 kez okundu
Acıgöl’de Kaymakam Emre Konak Göreve Başladı
AK Parti Acıgöl’de Teşkilat Temayül Yoklaması Gerçekleştirildi
Acıgöl’e Yeni Adliye Binası İçin Önemli Adımlar: Yerinde İnceleme ve Proje Değerlendirmesi
Acıgöl Bağlıca Köyü’nde İftar Programı