
2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında Kapadokya Üniversitesi ve LÖSEV iş birliğinde ‘Sağlıklı Hamburgerini Kendin Yap!’ etkinliği düzenlendi.
Lösemi hastalığı hakkında toplumsal bilinç oluşturmak, çocukların ve ailelerinin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek, onlara olan destekleri artırabilmek ve kanserden korunma bilinci oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenerek farkındalık yaratılmaya çalışılmaktadır. Kapadokya Gastronomi Akademisinde düzenlenen ‘Kendi Sağlıklı Hamburgerini Yap!’ etkinliğinde lösemili çocuklar hamburgerlerini yaptılar. Kapadokya Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümü öğretim elemanları tarafından özenle seçilen, katkı maddesi barındırmayan, besin değeri açısından en faydalı ürünlerin yer aldığı hamburgerler, özel ekmeği ve el yapımı ketçapla birlikte servis edildi. Çocukların kendi isteklerine göre kendi hamburgerlerini tasarladıkları etkinlikte, lösemili çocukların beslenmesinde dikkat edilmesi gereken hususlarda farkındalık oluşturulması amaçlandı.
Etkinliğe katılan çocuklar, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nın anlam ve önemini belirten turuncu kurdeleleri KÜN hocalarına taktılar. Etkinlik sonunda LÖSEV yetkilileri ve öğrenciler Kapadokya Üniversitesi Ürgüp Fabrika Yerleşkesini ziyaret ederek, keyifli vakit geçirdiler.
Savran; “Kentsel Dönüşümde Yıkım Çalışmaları Haziran Ayında Başlayacak”
1
Vali Ali Fidan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
67567 kez okundu
2
Sera ihtisas organize sanayi bölgesinde incelemelerde bulundular
34650 kez okundu
3
Başkan Arı, Bahçelievler Mahallesi’nde vatandaşlara üzüm ikram etti
9809 kez okundu
4
Nevşehir Belediyesi’nin Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor
7285 kez okundu
Tatlarin’de Öğrenci ve Öğretmenlerle Değerlendirme
Güneş “Herşey Karapınar İçin”
Acıgöl’de Doğalgaz Hattı Çalışmaları Başladı
Karapınar’da 18 Mart Çanakkale Şehitleri için Anma Töreni