
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılı Ağustos ayına ilişkin konut satış verilerini kamuoyuyla paylaştı. Açıklanan istatistiklere göre Nevşehir’de konut satışları geçen yılın aynı dönemine kıyasla önemli bir artış gösterdi.
2024 yılı Ağustos ayında 429 olan konut satışı, bu yıl aynı ayda yüzde 30,76 oranında artarak 561’e yükseldi. Satışların 192’sini ilk el (sıfır konut), 369’unu ise ikinci el konutlar oluşturdu. Ayrıca 36 konutun ipotekli satış yoluyla el değiştirdiği bildirildi.
Nevşehir’de konut satışları temmuz ayına göre de yükseliş kaydetti. Temmuzda 508 olan satış sayısı, ağustosta yüzde 10,43’lük artışla 561’e çıktı.
TÜİK’in açıkladığı verilere göre TR71 bölgesi illerinde de benzer hareketlilik görüldü. Ağustos ayında Kırıkkale’de 676, Aksaray’da 1048, Niğde’de 628 ve Kırşehir’de 573 konut satışı gerçekleştirildi.
Türkiye genelinde ise ağustos ayında toplam 143 bin 319 konutun el değiştirdiği açıklandı. Bu rakam, gayrimenkul sektöründe yaz aylarında hareketliliğin devam ettiğini ortaya koydu.
Belediye Başkan Arı’dan Jandarma Komutanı Çelik’e Ziyaret
1
Vali Ali Fidan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
67549 kez okundu
2
Sera ihtisas organize sanayi bölgesinde incelemelerde bulundular
34627 kez okundu
3
Başkan Arı, Bahçelievler Mahallesi’nde vatandaşlara üzüm ikram etti
9808 kez okundu
4
Nevşehir Belediyesi’nin Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor
7285 kez okundu
Tatlarin’de Öğrenci ve Öğretmenlerle Değerlendirme
Güneş “Herşey Karapınar İçin”
Acıgöl’de Doğalgaz Hattı Çalışmaları Başladı
Karapınar’da 18 Mart Çanakkale Şehitleri için Anma Töreni