h Dolar 44,7273 % 0.24
h Euro 52,3603 % 0.24
h Altın (Gr) 6.790,76 %-0,31
h BIST100 14.019,67 %-0,38
a Sabah Vakti 02:00
Nevşehir
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
Altınyıldız Koleji
Altınyıldız Koleji
  • Havadis50
  • Eğitim
  • NEVÜ Öğretim Üyesinden “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” Eğitimi

NEVÜ Öğretim Üyesinden “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” Eğitimi

 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) öğretim üyesi Doç. Dr. Ömer Akçayır tarafından, Nevşehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeline “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Temel İlkeler ve Mevzuat Yönetimi” konulu eğitim verildi.

T.C. İçişleri Bakanlığı ve Nevşehir Valiliği koordinasyonunda düzenlenen eğitim programı, Nevşehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile bağlı kuruluşlarda görev yapan personelin bilgi ve uygulama kapasitesinin artırılması amacıyla hayata geçirildi. Eğitim kapsamında; şiddetle mücadelede güncel mevzuat düzenlemeleri, 2026 yılına ilişkin saha verileri ve V. Ulusal Eylem Planı (2026-2030) çerçevesinde geliştirilen yeni yaklaşımlar ele alındı. Özellikle 6284 sayılı Kanun kapsamında sunulan koruyucu ve önleyici mekanizmalar ile KADES uygulamasının kullanımına ilişkin güncel bilgiler katılımcılarla paylaşıldı.

Programda, şiddetle mücadelede yalnızca vaka odaklı değil, risk temelli ve önleyici yaklaşımların önemine dikkat çekildi. Fiziksel şiddetin yanı sıra ekonomik ve dijital şiddet türlerinin de bütüncül bir bakış açısıyla ele alınması gerektiği vurgulandı. Eğitim süresince katılımcılarla etkileşimli bir süreç yürütülürken, saha uygulamalarına yönelik örnekler üzerinden değerlendirmeler yapıldı; soru-cevap bölümleri ile içerik pekiştirildi.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

NEVÜ ve Bangladeş Daffodil Uluslararası Üniversitesi İş Birliği Derinleştiriyor