Sabah Vakti 05:20
Nevşehir Çevre ve Şehircilik il müdürlüğünce tehlikeli ve tehlikesiz artık beyanları konusunda duyuruda bulunuldu.
Açıklamada; “Bilindiği gibi Çevre Mevzuatı gereği tehlikeli atık üreticileri atık beyan formunu her yıl takip eden yılın en geç Mart ayı sonuna kadar bir önceki yıla ait bilgileri içerecek şekilde Bakanlıkça hazırlanan web tabanlı programı kullanarak doldurmak, onaylamak ve çıktısını almak ve beş yıl boyunca bir nüshasını saklamakla yükümlüdür.
Bahsedilen beyan formlarının doldurulması için hazırlanan web tabanlı program adresinde e-devlet şifresi ile giriş yapılacak olup, Atık Yönetim Uygulaması (TABS bileşeni) )1 Ocak-31 Mart tarihleri arasında tehlikeli atık üreticilerinin beyan girişine açılmış olup 31 Mart itibarıyla beyan girişine kapatılacaktır.
17.06.2011 tarihli 27967 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı Tebliği”nin 8’inci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi gereği tehlikesiz atık üreticileri de 2019 yılına ait beyan formlarını aynı web tabanlı programı kullanarak doldurmakla yükümlüdür.
Beyan Yapılmadığı takdirde 2872 Sayılı Çevre Kanununun 5491 sayılı kanun ile değişik 20. maddesinin g bendi hükmü gereğince ve 2872 sayılı çevre kanunu uyarınca idari para cezası uygulanacaktır” ifadelerine yer verildi.
18 Mart Şehitleri anma günü ve Çanakkale Zaferi’nin 105. Yıldönümü
1
Vali Ali Fidan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
71280 kez okundu
2
Sera ihtisas organize sanayi bölgesinde incelemelerde bulundular
38828 kez okundu
3
Başkan Arı, Bahçelievler Mahallesi’nde vatandaşlara üzüm ikram etti
10213 kez okundu
4
Nevşehir Belediyesi’nin Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor
7649 kez okundu
Acıgöl’de Üreticilere Silaj Paketleme Makinesi Desteği
Acıgöl’de Kaymakam Emre Konak Göreve Başladı
AK Parti Acıgöl’de Teşkilat Temayül Yoklaması Gerçekleştirildi
Acıgöl’e Yeni Adliye Binası İçin Önemli Adımlar: Yerinde İnceleme ve Proje Değerlendirmesi