
Nevşehir Belediyesi Meclis kararı ile yürürlüğe giren Kent Estetiği komisyon çalışmalarını tamamlayarak Şehir genelinde tabela ve totemlerde uygulanmak üzere düzenlemeler yapacak.
Alınan kararla estetiğe, tarihi ve doğal değerlere uygun kentte görüntü kirliliği yaratmasını engellemek amaçlanıyor. Alınan kararlar doğrultusunda 15.10.2025 tarihinden itibaren yeni açılan işyerlerinin tabelaları belirlenen 4 çeşit zemin renginden biri ve yazı tipi POPPİNS, rengi siyah veya beyaz seçilebilecek. Bunun haricinde tabela asılmasına izin verilmeyecek.
Mevcuttaki tabelalar ise 31.12.2027 tarihine kadar belirlenen standartlara getirilecek. Bunun yanı sıra şehir genelindeki bütün totemler 31.12.2025 tarihine kadar kaldırılarak sadece karayolları ağında bulunan caddelerde tek tip totem uygulamasına geçilecek. Örnek olması açısından ilk uygulama Nevşehir Belediyesi tarafından Ahşap Büfelerde iki farklı noktada yapıldı.
NTSO-Ürgüp TSO-ÜSETT MYO Protokol Yürütme Kurulu’dan Ziyaretler
1
Vali Ali Fidan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
67546 kez okundu
2
Sera ihtisas organize sanayi bölgesinde incelemelerde bulundular
34622 kez okundu
3
Başkan Arı, Bahçelievler Mahallesi’nde vatandaşlara üzüm ikram etti
9808 kez okundu
4
Nevşehir Belediyesi’nin Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor
7285 kez okundu
Tatlarin’de Öğrenci ve Öğretmenlerle Değerlendirme
Güneş “Herşey Karapınar İçin”
Acıgöl’de Doğalgaz Hattı Çalışmaları Başladı
Karapınar’da 18 Mart Çanakkale Şehitleri için Anma Töreni