
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 87. yıl dönümünde Nevşehir’de düzenlenen törenlerle anıldı.
Sabah saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte şehirde hayat bir dakikalığına durdu. Protokol üyeleri, öğrenciler vevatandaşlar, saygı duruşunda bulunarak ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu.
Anma programı, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde Şehit Demet Sezen Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “Atatürk” temalı resim sergisiyle devam etti.
Vali Ali Fidan, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Mehmet Çelik, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, MHP İl Başkanı Adnan Doğu, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katıldığı programda, Atatürk’ün hatırası bir kez daha saygı ve özlemle anıldı.
Protokol üyeleri, sergiyi gezerek öğrencilerle sohbet etti; gençlerin duygu yüklü eserleri ilgiyle incelendi. Program, Nevşehir Lisesi ve Şehit Demet Sezen Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı oratoryo sunumu ile Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türkülerin seslendirilmesi ile sona erdi.
Nevşehir’de 10 Kasım boyunca gerçekleştirilen anma etkinlikleri, Ata’ya olan sevgi, minnet ve bağlılığın bir kez daha güçlü bir şekilde hissedildiği anlara sahne oldu.
Belediye Başkanı Rasim Arı’nın 10 Kasım Mesajı
1
Vali Ali Fidan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
67545 kez okundu
2
Sera ihtisas organize sanayi bölgesinde incelemelerde bulundular
34614 kez okundu
3
Başkan Arı, Bahçelievler Mahallesi’nde vatandaşlara üzüm ikram etti
9808 kez okundu
4
Nevşehir Belediyesi’nin Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor
7285 kez okundu
Tatlarin’de Öğrenci ve Öğretmenlerle Değerlendirme
Güneş “Herşey Karapınar İçin”
Acıgöl’de Doğalgaz Hattı Çalışmaları Başladı
Karapınar’da 18 Mart Çanakkale Şehitleri için Anma Töreni